Capehorn sailing, Sailings ,Sunsail Clubs, Zeilboot huren, sailing events, Yacht verhuur, ribbs,Bootverhuur,knokke, zeebrugge

Vertrekhaven

Zeebrugge, op 5 minuutjes van Knokke, of andere indien anders overeengekomen.

De jachthaven van Zeebrugge ligt in wat men de "oude vissershaven" noemt. Komende van de expressweg Brugge-Zeebrugge, neemt u de richting Knokke-Heist - Zeebrugge-centrum (dus niet Zeebrugge-bad). Vanaf dan volgt u de richting 'Sea-Front' of 'Marinebasis' tot u op uw linkerkant het lichtschip Westhinder ziet. Daar slaat u linksaf langs de appartementsgebouwen tot u op uw linkerkant het jachtgebouw van de RBSC ziet. (Royal Belgian Sailing Club   www.rbsc.be).  Uiteraard nog makkelijker: GPS op Rederskaaite Zeebrugge en u landt aan voornoemd jachthavengebouw.

 

 

Check-in

Bij weekendtochten mag de klant op vrijdag vanaf 19.00 u op het jacht om er zijn bagage te deponeren en te slapen.
 Bij dagtochten wordt er gevaren van 10.00 u tot 17.30 u.

Kledij en schoenen


Schoenen met zwarte zolen zijn uit den boze. Als u geen bootschoenen hebt, kunt u altijd sportschoenen gebruiken.
 Vanaf 4 beaufort is het dragen van een automatische reddingsvest verplicht. Geen zorgen over maken: ze liggen aan boord en zijn inbegrepen in de prijs.

Mee te brengen

Slaapzak, hoofdkussenzeillaarzen of bootschoenen (geen zwarte of lederen zolen), zonnebrilzonnecrème, uw favoriete muziek...
Catering kan voorzien worden na afspraak. U mag natuurlijk ook zelf alles meebrengen.

Boeking en betaling

Elke klant ontvangt bij boeking een contract in tweevoud en een factuur.
Enkel een volledige betaling maakt de boeking definitief.

Alle prijzen vermeld op deze site zijn btw inbegrepen.

Verzekeringen

In de verzekering is het volgende inbegrepen :

Inbegrepen in de prijs

Mogelijke supplementen

Voorbeeld van een dag op zee

Vanaf 9.45 uur wordt u opgewacht door de schipper(s) aan de ingang van de pontons in de jachthaven van Zeebrugge. Kennis maken en op zoek naar uw jacht. Daarna volgt een korte briefing met veiligheidsinstructies en een korte voorstelling van het jacht zelf.
Motor aan, losgooien en vertrek uit de jachthaven: u zit zelf reeds aan het stuur. Het grootzeil wordt gehesen.. door u.. Vijftien minuten varen door de haven van Zeebrugge (altijd wat te zien en/of te beleven). en hop, nu zijn we echt op zee.
 Naargelang van de richting van de stroming stevenen we richting Oostende of Breskens
Om 11.00 uur stipt aperitief-time.. Er zijn nog zekerheden, ook voor landrotten op zee!
 Rond 12.30 uur aanmeren in Oostende of Breskens (altijd efkens spannend). Gezellig iets eten in de jachtclub ter plaatse of een gezellige picnic in de kuip, u kiest. Even de benen strekken en een sanitaire stop... en om 14.30 uur losgooien en terug naar Zeebrugge.
Om 17.00 - 17.30 uur terug vaste grond onder de voeten, tijd voor een sail?!
 Ondertussen kunt u wel zelf een zeiljacht besturen en manipuleren en hebt u met gezonde teugen genoten van "de andere kant van de kust".
 Dat smaakt naar meer...

Weergarantie

Als het weer de betaalde tocht echt onmogelijk maakt, wordt door Cape Horn Sailing in onderling overleg een nieuwe datum voorgesteld later op het jaar. Andere datum of data zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van de jachten.